Різдвяний піст 2019-2020 пройде з 28 листопада по 6 січня. В цей час церковний статут забороняє вживати м'ясо, яйця і молоко.
Дивіться відео, як пост впливає на здоров'я:
Ситні і смачні котлети можна приготувати не тільки з м'яса і риби. Підійдуть овочі, крупи, гриби. Ми рекомендуємо зробити котлети з консервованої квасолі з грибами і зеленню.
Пісні котлети з квасолі з грибами
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 169 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 банка (330 г) квасолі в томатному соусі з грибами і овочами
- 3-5 ст.л. борошна плюс для панірування
- 120 г білого хліба
- 1 пучок зелені (петрушка, кріп, кінза)
- 1 ч.л. зіри
- Лимонний сік – за смаком
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Квасолю разом із заливкою викласти в блендер.
- Поламати хліб на шматочки і додати до квасолі. Подрібнити.
- Потім додати зелень, зіру, сіль, перець і лимонний сік. Ще раз подрібнити. В отриману суміш додати борошно. Добре перемішати.
- Ложкою набираючи масу, сформувати котлети, обваляти в борошні.
- Обсмажити з двох сторін на рослинній олії.
- Подавати можна з томатним соусом і зеленим салатом.
Секрети приготування пісних котлет
- Додавайте борошно поступово. Його кількість безпосередньо залежить від того, скільки в банці квасолі і скільки соусу;
- Смажити котлети просто: потрібно, щоб вони добре приготувалися з одного боку, після чого їх буде легко перевернути;
- З квасолевими котлетами можна зробити веганський бургер. Для соусу підійде домашній хумус або перетерті томати.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами пісних котлет на будь-який смак .