Великий піст в 2020 році розпочнеться 2 березня і триватиме сім тижнів, до самої Пасхи. Протягом цього періоду церковний статут забороняє вживати продукти тваринного походження: м'ясо, яйця і молочні продукти. Риба дозволена лише в деякі дні.
Якщо ви хочете приготувати смачний і ситний обід в піст, зробіть тефтелі з гречки з грибами і томатним соусом. За смаком вони зовсім не поступаються м'ясним.
Гречані тефтелі в томатному соусі
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 173 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 200 г гречки
- 100 г печериць
- 4 ст. л. томатної пасти
- 2 ст. л. борошна + для панірування
- 1 ріпчаста цибуля
- Рослинна олія – за смаком
- Петрушка – для подачі
- Сіль перець
Дивіться відео, як приготувати пісний плов з гречки:
Спосіб приготування:
- Гречку перебрати, помити і відварити до готовності.
- Очищені цибулю і гриби нарізати. Обсмажити на сковороді з олією до м'якості.
- Гречку і гриби з цибулею пропустити через м'ясорубку, посолити і поперчити за смаком.
- Додати борошно і вологими руками сформувати невеликі кульки.
- Обваляти їх у борошні і обсмажити на олії з усіх боків.
- Томатну пасту трохи розвести водою, викласти тефтелі і томити на середньому вогні ще п'ять хвилин. Спробувати соус, за бажанням досолити.
- Додати тефтелі і тушкувати на середньому вогні ще п'ять хвилин.
Як подавати гречані тефтелі
Викласти на тарілку і посипати дрібно нашаткувати зеленню петрушки. Тефтелі можна доповнити домашніми соліннями: огірками, помідорами, кабачками, квашеною капустою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами смачних пісних сніданків .