З абрикосів можна варити варення, джеми і повидло. Для повидла потрібні переспілі плоди. Візьміть м'ясисті абрикоси, але не дуже соковиті, щоб не вийшов компот.
Варіть повидло в мідному посуді, щоб воно не пригорало, не забуваючи збирати пінку при варінні. Знімати і знову ставити на вогонь варення треба для того, щоб воно не переварювалося і не втрачало свій справжній колір.
Абрикосове повидло на зиму
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 242 ккал на 100 г
Складові:
- Абрикоси – 1,3-1,4 кг
- Цукор – 1,5 кг
- Лимонний сік – 3-5 г
Спосіб приготування:
- Помийте і обсушіть абрикоси, дістаньте кісточки.
- Засипте фрукти цукром, додайте лимонний сік. Залиште на 3-4 години, щоб абрикоси пустили сік.
- Поставте на вогонь, доведіть до кипіння, тримайте на маленькому вогні близько 3 годин, часто помішуючи, щоб не підгоріло.
- Зніміть, остудіть до кімнатної температури, знову поставте на маленький вогонь і тримайте ще 3 години.
- Розлийте по банках і закатайте.
Корисна порада
Таке ж повидло можна зробити з персика, тільки на цю кількість цукру потрібно взяти 1,7-1,8 кг персика.
Дивіться відео, як зробити мус з абрикосів та бананів:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити абрикосове варення з лавандою. Крім цього, Сьогодні.Lifestyle ділилися рецептом абрикосового вина.