Бажання – це м'ясо, запечене в духовці одним великим шматком. Страву можна готувати зі свинини, телятини і баранини.
Дивіться відео, як приготувати копченості в домашніх умовах:
М'ясо потрібно укладати на матову поверхню фольги і загортати так, щоб зверху була дзеркальна сторона. Незадовго до готовності фольгу слід зняти, щоб буженина підрум'янилася.
Буженина зі свинини з часником
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 271 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1,5 кг свинини (окіст, карбонад)
- Сіль і чорний мелений перець – за смаком
- 4-5 зубчиків часнику
- 2 лаврові листки
Спосіб приготування:
- М'ясо вимити, обсушити, нашпигувати часником, натерти з усіх боків сіллю і перцем.
- На лист фольги покласти лавровий лист, зверху викласти м'ясо (жиром вгору), добре загорнути.
- Викласти м'ясо у фользі в форму для запікання, поставити в розігріту до 180 °С духовку і запікати приблизно 1,5 години.
- Потім збільшити температуру до 200-225 °С, вийняти м'ясо, обережно і акуратно відкрити фольгу.
- Полити м'ясо соком, що виділився, і запікати ще 10-15 хвилин.
- Вийняти готове м'ясо з духовки, прикрити знову фольгою і дати постояти 10-15 хвилин.
Як подавати буженину зі свинини
Запечене м'ясо гарно смакує як в гарячому, так і в холодному вигляді. Його можна подавати разом з гарніром, соусами або робити з ним бутерброди.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом буженини з розмарином . "Сьогодні" також писали, як зробити класичну буженину зі свинячої шиї.