Головна Сьогодні

Як зробити пишні вареники з вишнею на пару

Рецепт вареників на кефірі з содою

Вареники на кефірі з вишнею виходять дуже м'якими, ніжними і смачними. Для них підійдуть як свіжі, так і заморожені ягоди.

З вишень потрібно видалити кісточки, а потім викласти в сито, щоб стекла зайва рідина. А щоб під час приготування з вареників не витікав сік, додайте до ягід трохи крохмалю.

Пишні вареники з вишнею

Вареники з вишнею на пару
Вареники з вишнею на пару
Фото: freepik.com

Час приготування:

  • 1 година

Калорійність:

  • 172 ккал на 100 г

Складові:

  • 1 склянка кефіру
  • 2,5 склянки борошна + 0,5 склянки на підсипку
  • 0,25 ч.л. солі
  • 0,25 ч.л. соди

Для начинки:

  • Вишня
  • Цукор

Дивіться відео, як приготувати вареники з халвою:

Спосіб приготування:

  1. Борошно просіяти разом з сіллю і содою в миску. Зробити поглиблення і поступово влити кефір.
  2. Замісити м'яке тісто, при необхідності додавши ще борошна. Накрити його рушником і залишити відпочити на 20 хвилин.
  3. Вишню помити, видалити кісточки.
  4. На посипаному борошном столі розкачати тісто в пласт товщиною 0,5-0,7 см і вирізати з нього кружечки за допомогою склянки.
  5. На кожен кружечок насипати трохи цукру, покласти вишню і ще раз посипати цукром. Защипати краї.
  6. Готувати вареники під кришкою на спеціальній пароварці-решітці, встановленій над каструлею з киплячою водою. Процес варіння займає 7-8 хвилин.

Як подавати вареники

Злийте воду, викладіть вареники з вишньою в миску і додайте шматочок вершкового масла. Подавайте зі сметаною і цукром.

Нагадаємо, раніше ми ділилися найкращими рецептами лінивих вареників .

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти