Найвідоміші рагу готують з літніх овочів: кабачків, баклажанів, солодкого перцю, стручкової квасолі, свіжих помідорів. Часто в рецептах з'являється картопля. Змінюючи набір овочів і спецій, ви кожного разу будете отримувати новий смак.
Рагу з курячим філе, баклажанами, томатами і болгарським перцем – проста, корисна і дуже апетитна страва, ідеальна для літньої вечері.
Тушковане куряче філе з баклажанами
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 92 ккал на 100 г
Складові:
- 1 куряче філе або 2 філе стегон
- 2 середніх баклажани
- 3 середніх помідори
- 2-3 солодких перці
- 1 ріпчаста цибуля
- Щіпка меленого перцю
- 3 ст.л. томатного соусу
- Соняшникова олія
- Сіль – за смаком
- Зелень – для прикрашання
Спосіб приготування:
- Помийте м'ясо і наріжте його шматочками середніх розмірів.
- Помийте болгарський перець, баклажани і помідори. Наріжте овочі невеликими кубиками.
- З цибулі зніміть шкірку. Дрібно її наріжте.
- Розігрійте олію на сковороді. Викладіть курку і обсмажте з усіх боків протягом 5 хвилин.
- Як тільки м'ясо змінить колір з рожевого на білий, додайте до нього всі підготовлені раніше овочі – баклажани, перець, цибулю, помідори.
- Перемішайте овочі з м'ясом. Додайте за смаком сіль, чорний перець і томатну пасту.
- Тушкуйте, не накриваючи кришкою і періодично помішуючи, близько 10 хвилин.
- Дайте страві трохи настоятися, а потім подавайте до столу, посипавши зеленню.
Корисна порада
Ви можете додати до страви різні прянощі: прованські трави, часник, кумин, сумах.
Дивіться відео, як зробити рагу на грилі:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати ікру з баклажанів. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом тушкованих баклажанів .