Важливо, щоб новорічні страви були не тільки апетитними і святковими, але ще і корисними. Шпинатовий рулет з червоною рибою і вершковий сиром – один з таких варіантів.
Дивіться відео, як смачно приготувати рибу на мангалі:
Рулет зі шпинату з вершковим сиром і сьомгою
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 202 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г шпинату
- 5 яєць
- 100 г тертого сиру твердих сортів
- 3-4 ст. л борошна
- Сіль за смаком
- 400 г сиру типу "Філадельфія"
- 400 г слабосоленої сьомги або форелі
Спосіб приготування:
- Розморозити шпинат, подрібнити в кухонному комбайні.
- Змішати зі збитими яйцями. Додати борошно, тертий сир і дрібку солі. Перемішати.
- Вилити шпинатну суміш на деко, застелене пекарської папером і добре розрівняти лопаткою.
- Випікати при 180 ºС протягом 20 хвилин. Готовий корж викласти на рушник разом з папером, трохи остудити.
- Видалити папір і згорнути корж в рулет. Залишити до повного охолодження.
- Розгорнути рулет і намазати вершковим сиром.
- Зверху на сир викласти тонко нарізані пластики сьомги.
- Згорнути в щільний рулет. Загорнути у фольгу і покласти на кілька годин в холодильник.
- Дістати з холодильника, нарізати кружечками і подавати до столу.
Корисна порада
Якщо ви не їсте рибу, додайте в начинку нарізані в'ялені томати або скибочки прошутто.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати заливний пиріг зі шпинатом . "Сьогодні" також розповідали, як приготувати курячі рулетики на подушці зі шпинату.