Тефтелі з тріски з кабачками і ароматним томатним соусом – смачне, ситне і просте блюдо, яке можна приготувати на обід або вечерю. Воно добре поєднується з макаронами, рисом і картопляним пюре.
Дивіться відео, як приготувати рибу на мангалі:
Кабачки в рецепті можна замінити цукіні, морквою або гарбузом.
Тефтелі з тріски і кабачка в томатному соусі
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 61 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г філе тріски
- 1 яйце
- 1 маленький кабачок
- 4 ст.л. мелених сухарів
- Мускатний горіх
- Мелений перець
- Сіль
Для соусу:
- 500 г пасати (протертих помідорів у власному соку)
- 1 цибулина
- 1 стебло селери
- 1 маленький перець чилі
- 1 ст.л. оливкового масла
- Сіль
- Цукор
- Петрушка – для подачі
Спосіб приготування:
- Приготувати соус. Лук і стебло селери дрібно нарізати і готувати на сковороді в оливковій олії до м'якості, додати дрібно нарізаний перець чилі, влити пасат, довести до кипіння, посолити, додати цукор за смаком. Залишити в теплому місці.
- Філе тріски подрібнити в кухонному комбайні. Кабачок натерти на тертці і добре віджати.
- Змішати рибу, кабачок, мелені сухарі, яйце, дрібку мускатного горіха, мелений перець, посолити. Перемішати до однорідної маси.
- Приготований заздалегідь соус поставити на вогонь, довести до кипіння.
- Зробити з рибного фаршу кульки розміром з волоський горіх і опустити їх в киплячий соус. Тушкувати близько 20 хвилин, перевернувши один раз і стежачи, щоб соус не википів.
Як подавати тефтелі з риби
Подавати рибні тефтелі з відвареним рисом, посипавши зеленню петрушки.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати котлети в фользі з беконом . "Сьогодні" також ділилися рецептом рибних котлет в мультиварці .