Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як зробити салат у вигляді Щура на Новий рік 2020

Готуємо крабовий салат у вигляді "господині" наступаючого року

Салат на Новий рік 2020
Салат на Новий рік 2020
Фото: Depositphotos

Новий рік 2020 Білого Сталевого Щура вже не за горами. Якщо ви любите тематично оформлені страви, приготуйте салат у вигляді символу наступаючого року. Його основа – крабові палички і сир.

Дивіться відео, як сервірувати стіл на Новий рік:

Салат-закуска "Щур"

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • Сир плавлений – 180 г
  • Крабові палички – 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Часник – 1 зубчик (за смаком)
  • Майонез – 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Редиска (для декору) – 2 шт.
  • Перець чорний горошком (для декору)

Спосіб приготування:

  1. Яйця відварити (10 хвилин після закипання), остудити і очистити.
  2. Натерти яйця і сир на дрібній тертці.
  3. Потім натерти крабові палички (червону частину однієї палички залишити для декору).
  4. Половину тертих крабових паличок відправити в миску з яйцями і сиром, половину залишити для декору.
  5. Видавити часник через прес.
  6. Додати майонез. Якщо потрібно, посолити. Перемішати.
  7. З сирної маси сформувати невеликі кульки і обваляти їх в тертих крабових паличках.
  8. Редиску нарізати тонкими кружечками. Червону частину крабової палички нарізати тонкими смужками.
  9. Кулькам з сирної маси надати форму щура (овальну, з загостреним кінцем з одного боку).
  10. Оформити закуску у вигляді щура: з чорного перцю зробити "очі" і "ніс", з редиски – "вушка", а з смужки крабової палички – "хвіст".
  11. Перекласти закуску на тарілку або дошку для подачі. Прикрасити зеленню, редискою, шматочками сиру і подавати до столу.

Як вибрати якісні крабові палички для салату

  • На упаковці обов'язково повинна бути надрукована докладна інформація про виробника, склад, місце і дату виготовлення, термін придатності та умови зберігання;
  • Якщо в складі на першому місці значиться сурімі або рибне філе, значить, риба в ньому становить більшу частину обсягу;
  • Хороші крабові палички акуратні й рівні, соковиті і пружні. Вирізняються вони можуть бути тільки з одного боку, колір – від світло-рожевого до яскраво-червоного. Основна частина палички – біла;
  • Охолоджені крабові палички повинні знаходитися в холодильних вітринах, заморожені – в холодильних шафах.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати салати на Новий рік 2020 без майонезу . "Сьогодні" також писали, як зробити салат "Гранатовий браслет" на Новий рік.

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів