Шоколадна помадка з горіхами і вареним згущеним молоком – смачний і дуже простий десерт, приготувати який під силу кожному. Головне – вибрати якісні інгредієнти.
Дивіться відео, як приготувати дієтичний шоколадний десерт:
Шоколадна помадка з горіхами
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 501 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 200 г шоколаду
- 25 г вершкового масла
- 200 г вареного згущеного молока
- 120 г горіхів (фісташки, кешью, фундук, волоські)
Спосіб приготування:
- Шоколад порубати на невеликі шматочки і викласти в миску разом з маслом і згущеним молоком.
- Поставити на водяну баню і розтопити при постійному помішуванні. Як тільки маса стане однорідною – зняти з плити.
- Додати в шоколадну суміш порізані горіхи і перемішати.
- Вилити суміш в застелену папером для випічки форму і дати охолонути до кімнатної температури, після чого прибрати в холодильник до застигання.
- Готову помадку вийняти з форми, прибрати папір. Розрізати десерт на невеликі квадратики.
Як зберігати шоколадну помадку
Зберігати в щільно закритому контейнері до семи днів.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати веганські шоколадний мус з чотирьох інгредієнтів від Гордона Рамзі. "Сьогодні" також писали, як зробити гарячий банановий коктейль з шоколадом .