Запіканка з сиру і макаронів – страва, знайома кожному. ЇЇ люблять як дорослі, так і діти. Якщо ви використовуєте вермішель, то попередньо її відварювати не потрібно. А ось макарони середнього розміру доведеться заздалегідь приготувати.
Дивіться відео, як вибрати якісний сир:
Сирно-вермішелева запіканка
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 144 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 г сиру
- 3 яйця
- Жменя тонкої вермішелі
- 5 ст.л. цукру
- 50 г вершкового масла
- 50 г цукру
- 2 ст. л. сметани
- Трохи ваніліну
- Сметана і цукрова пудра для подачі – за бажанням
Спосіб приготування:
- Яйця збити з цукром і ваніліном.
- Додати сир, розтоплене вершкове масло і добре збити. Підмішати вермішель.
- Перемішати і викласти масу в форму. Змастити сметаною і запекти 40 хвилин при 180 °С.
- Подавати теплою з збитою з цукровою пудрою сметаною.
Корисна порада
У запіканку з сиру і макаронів можна додати 50 г солодких чорних родзинок або нарізане яблуко.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирники з маком. "Сьогодні" також ділилися рецептом сирно-яблучних булочок.