Головна Сьогодні

Як зробити вершкову панна котту з черешнею

Рецепт панна котти на вершках з ягодами

Панна котта – італійський вершковий десерт з ягідним пюре, який можна приготувати в розпал сезону черешні. Для нього потрібні дуже прості і доступні інгредієнти.

Замість черешні підійдуть будь-які ягоди на ваш вибір. Із вказаної кількості продуктів вийде чотири порції десерту.

Панна котта з черешнею

Панна котта з черешнею
Панна котта з черешнею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 188 ккал на 100 г

Складові:

  • 200 мл вершків 35%
  • 8 г желатину
  • 1/3 склянки черешні
  • 6 ст.л. цукру
  • 1-2 краплі мигдальної есенції
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Желатин замочіть в невеликій кількості води (1-2 ст.л) і дайте йому набрякнути.
  2. Вершки налийте в ківш і поставте на вогонь, додайте 4 ст.л. цукру і розмішайте.
  3. Желатин відіжміть і додайте до гарячих вершків. Дуже добре розмішайте. Влийте мигдальну есенцію.
  4. Розлийте вершкову суміш по формах. Дайте охолонути, приберіть в холодильник, щоб вершкова суміш "схопилася" (час застигання залежить від желатину). Пам'ятайте, що вершковий шар повинен бути досить щільним, щоб не змішатися з ягідним.
  5. З черешні видаліть кісточки. Помістіть ягоди в сотейник, додайте 1 ст.л. води, 2 ст.л. цукру і тримайте на середньому вогні близько 5 хвилин, поки ягоди не стануть зовсім м'якими. Час від часу помішуйте.
  6. За допомогою блендера подрібніть черешню в пюре. Дайте трохи охолонути.
  7. Перекладіть ягідне пюре в формочки з вершковою сумішшю. Має вийти два шари.
  8. Ще ненадовго поверніть в холодильник.

На замітку

За бажанням десерт можна прикрасити свіжими ягодами, листочками м'яти або тертим шоколадом.

Дивіться відео про найдорожчі десерти світу:

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати йогуртову панна котту з ягідним кремом . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом малинової панна котти.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти