I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зробити вершкову панакоту з двома видами фруктового желе

Всього в десерті три шари: ягідний, вершковий і фруктовий

Панакота – один з найпопулярніших італійських десертів. Ніжна та легка, вона порадує незрівнянним смаком і не зашкодить фігурі.

Традиційна панакота має білий колір, але за бажання можна експериментувати і отримати багатошарове желе.

Реклама

Вершкова панакота з фруктовим желе

Панна котта з фруктовим і ягідним желе
Панна котта з фруктовим і ягідним желе

Час приготування:

Реклама
  • понад 3 години

Калорійність:

  • 247 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для фруктового желе:

Реклама
  • Яблуко – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 400 мл
  • Мед квітковий – 300 г
  • Желатин – 10 г

Читайте також:

Для вершкового шару:

  • Молоко – 200 мл
  • Вершки 30%-ї жирності – 500 мл
  • Мед квітковий – 100 г
  • Цукор ванільний – 1 пакетик
  • Желатин – 10 г

Для ягідного шару:

  • Полуниця – 70 г
  • Чорна смородина – 70 г
  • Мед квітковий – 150 г
  • Желатин – 4 г

Дивіться відео, як зробити фруктовий мус:

Спосіб приготування:

  1. Полуницю і смородину заливаємо водою (30-40 мл), ставимо на вогонь, даємо прокипіти. Знімаємо, протираємо через сито, даємо трохи охолонути, додаємо попередньо замочений желатин (4 г на 40 г води) і наприкінці – мед. Ще трохи охолоджуємо, наливаємо в келихи і ставимо в холодильник.
  2. Для вершкового шару можна взяти вершки меншої – 15-20%-ї – жирності, але тоді їх знадобиться 700 мл, а молоко не потрібне. Ставимо вершки і молоко на вогонь, додаємо ванільний цукор і попередньо замочений желатин (10 г на 50 мл води). Доводимо до кипіння, відставляємо для охолодження. Додаємо мед і розливаємо поверх ягідного шару в келихи, ставимо в холодильник.
  3. Для верхнього шару можна зробити желе з пакета, а можна і самим. Для домашнього желе яблуко й апельсин очищаємо, нарізаємо, заливаємо водою (400 мл) і ставимо на маленький вогонь. Тримаємо хвилин 20, даємо охолонути, додаємо мед і попередньо замочений желатин (10 г на 50 мл води).

Як декорувати десерт

Щоб додатково прикрасити десерт, кладемо в келихи поверх вершкового шару будь-які фрукти або ягоди, заливаємо трохи рідким желе, даємо постояти, щоб фрукти "схватилися", і тільки потім вливаємо залишки желе. Ставимо в холодильник для повного застигання.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати йогуртову панакоту з ягідним кремом. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом малинової панакоти.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти