Головна Сьогодні

Як зробити вершкову панакоту з двома видами фруктового желе

Всього в десерті три шари: ягідний, вершковий і фруктовий

Панакота – один з найпопулярніших італійських десертів. Ніжна та легка, вона порадує незрівнянним смаком і не зашкодить фігурі.

Традиційна панакота має білий колір, але за бажання можна експериментувати і отримати багатошарове желе.

Вершкова панакота з фруктовим желе

Панна котта з фруктовим і ягідним желе
Панна котта з фруктовим і ягідним желе
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • понад 3 години

Калорійність:

  • 247 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для фруктового желе:

  • Яблуко – 1 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Вода – 400 мл
  • Мед квітковий – 300 г
  • Желатин – 10 г

Для вершкового шару:

  • Молоко – 200 мл
  • Вершки 30%-ї жирності – 500 мл
  • Мед квітковий – 100 г
  • Цукор ванільний – 1 пакетик
  • Желатин – 10 г

Для ягідного шару:

  • Полуниця – 70 г
  • Чорна смородина – 70 г
  • Мед квітковий – 150 г
  • Желатин – 4 г

Дивіться відео, як зробити фруктовий мус:

Спосіб приготування:

  1. Полуницю і смородину заливаємо водою (30-40 мл), ставимо на вогонь, даємо прокипіти. Знімаємо, протираємо через сито, даємо трохи охолонути, додаємо попередньо замочений желатин (4 г на 40 г води) і наприкінці – мед. Ще трохи охолоджуємо, наливаємо в келихи і ставимо в холодильник.
  2. Для вершкового шару можна взяти вершки меншої – 15-20%-ї – жирності, але тоді їх знадобиться 700 мл, а молоко не потрібне. Ставимо вершки і молоко на вогонь, додаємо ванільний цукор і попередньо замочений желатин (10 г на 50 мл води). Доводимо до кипіння, відставляємо для охолодження. Додаємо мед і розливаємо поверх ягідного шару в келихи, ставимо в холодильник.
  3. Для верхнього шару можна зробити желе з пакета, а можна і самим. Для домашнього желе яблуко й апельсин очищаємо, нарізаємо, заливаємо водою (400 мл) і ставимо на маленький вогонь. Тримаємо хвилин 20, даємо охолонути, додаємо мед і попередньо замочений желатин (10 г на 50 мл води).

Як декорувати десерт

Щоб додатково прикрасити десерт, кладемо в келихи поверх вершкового шару будь-які фрукти або ягоди, заливаємо трохи рідким желе, даємо постояти, щоб фрукти "схватилися", і тільки потім вливаємо залишки желе. Ставимо в холодильник для повного застигання.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати йогуртову панакоту з ягідним кремом. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом малинової панакоти.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти