Кебаб – це м'ясна страва східної кухні. Її особливість полягає в тому, що яловичина залишається дуже соковитою завдяки додаванню у фарш великої кількості цибулі, іноді – крижаної води.
Лимонний сік робить м'ясо м'яким, а велика кількість зелені підкреслює його смак. Подають кебаб зазвичай з маринованою цибулею, лавашем і червоним вином.
Яловичий кебаб на грилі
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 202 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг нежирної яловичини
- 6-7 цибулин
- Сік 2 лимонів
- Великий пучок свіжої зелені: петрушки і кропу
- 2-3 гілочки свіжого або 1/3 ч.л. сушеного чебрецю
- Сіль, мелений чорний перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Вимити і обсушити м'ясо, очистити від плівок і сухожиль. Нарізати великими шматками.
- Пропустити яловичину через м'ясорубку з дрібною решіткою. Посолити і поперчити.
- Очистити цибулю, пропустити через м'ясорубку або подрібнити блендером. Можна натерти на дрібній тертці. Додати у фарш.
- Вимити і обсушити зелень. Дрібно нарізати, попередньо видаливши жорсткі стебла.
- Додати у фарш подрібнену зелень.
- Відокремити листочки свіжого чебрецю від жорстких стебел, злегка розтерти в руках і додати у фарш.
- Видавити в м'ясо лимонний сік. Ретельно вимісити і вибити фарш.
- Викласти порції фаршу навколо шпажок, сформувати ковбаски діаметром 3 см.
- Накрити поліетиленом, поставити в холодильник на 2 години, щоб фарш охолов і кебаб не розвалювася під часи смаження.
- Смажити на помірно гарячому вугіллі 7-10 хвилин, періодично повертаючи.
Корисна порада
Смажити кебаб можна як на дерев'яних шпажках на решітці, так і на шампурах, надівши по два кебаби на кожен.
Дивіться відео, як замаринувати шашлик:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити люля-кебаб з соусом цацики.