З молодої кропиви можна приготувати не тільки зелений борщ, але й італійський соус песто. Звичайно, в кропиві немає запаморочливого запаху базиліка, але зате є соковитість і свіжість.
Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Соус песто з кропиви
Час приготування:
- 10 хвилин
Складові:
- 15 гілочок молодої кропиви
- 100 г волоських горіхів
- 3 зубчики часнику
- 200 мл оливкової олії
- 0.5 шт. лимона
- 250 г твердого сиру
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Відірвіть листочки кропиви і складіть в миску. Залийте окропом, потім перекладіть в миску з крижаною водою.
- Злегка відіжміть і складіть в блендер разом з часником, горіхами і шматочками сиру. Подрібніть.
- Потроху влийте оливкову олію, продовжуючи збивати. Вичавіть трохи соку лимона, посоліть. Ще раз збийте.
Як подавати песто
Підсушіть хліб на сухій сковороді, намажте його соусом. Додайте помідори, сир і подавайте.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити булочки з кропивою. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, які страви можна приготувати з кульбаби.