Брауні – це знамениті шоколадні тістечка з тягучою консистенцією. Ведучий телеканалу "Україна" Григорій Герман рекомендує приготувати їх з буряком – вийде дуже смачно і незвично.
Щоб запекти буряк в духовці, помийте його і загорніть у фольгу. Потім печіть при 180-200 ° С, поки він не почне легко протикати виделкою. Дістаньте з фольги, остудіть і почистіть.
Бурякові брауні
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 284 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 2 буряки
- 500 г цукру
- 1 плитка чорного шоколаду
- 50 г какао-порошку
- 10 г ванільного цукру
- Кориця
- Рослинна олія
- Сіль
- Розпушувач
- Цукрова пудра
Спосіб приготування:
- Зробіть пюре із запеченого буряка, змішайте з рослинною олією і частиною цукру.
- Розтопіть шоколад на водяній бані.
- Змішайте сухі інгредієнти, додайте бурякову суміш, а в кінці – розтоплений шоколад. Ретельно перемішайте.
- Викладіть тісто у велику прямокутну форму для запікання.
- Печіть в розігрітій до 175 °С духовці протягом 25-30 хвилин.
- Повністю остудіть десерт, посипте його цукровою пудрою і розріжте на квадрати. За бажанням прикрасьте листочками м'яти.
На замітку
Щоб какао-порошок рівномірно розподілився, просійте його разом з борошном.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом брауні з малиною . "Сьогодні" також писали, як спекти брауни з арахісовим маслом .