Головна Сьогодні

Як зробити сирники в сметанному соусі в духовці

Простий рецепт запечених сирників у сметані

Сирники – традиційний сніданок для багатьох українців. Але оригінальний спосіб приготування допоможе по-новому поглянути на це страву.

Якщо запекти сирники в ароматному сметанному соусі, вони будуть особливо соковитими і ніжними, адже солодка заливка в процесі приготування перетворюється на чудовий крем. Сметану бажано використовувати жирну, інакше соус під час приготування розшарується.

Запечені сирники в сметані

Сирники в сметанному соусі
Сирники в сметанному соусі
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

  • 200 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для сирників: ⠀

  • 500 г сиру
  • 2 яйця
  • 2-3 ст. л. цукру
  • 150 г борошна (можна рисового або кукурудзяного)
  • Дрібка солі

Для соусу:

  • 300 мл домашньої сметани
  • 50 г цукру або пудри
  • Щіпка ваніліну

Дивіться відео, як зробити дієтичні сирники:

Спосіб приготування:

  1. Розігрійте духовку до 180 °С.
  2. Змішайте сир, яйця і 50 г борошна. Додайте цукор і сіль за смаком. Замісіть липке тісто.
  3. Сформуйте сирники і обваляйте їх у борошні. Обсмажте на розігрітій сковороді з олією до золотистого кольору з обох боків.
  4. Сметану, цукор і ванілін змішайте в мисці.
  5. Обсмажені сирники викладіть в скляну форму для випікання. Залийте їх сметанним соусом і запікайте в духовці 5-10 хвилин.

Як подавати запечені сирники

Подавайте на стіл гарячими. Ви можете доповнити сирники ягодами, лимонною цедрою, варенням, цукровою пудрою або медом.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тушкованих сирників від Лілії Ребрик.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти