I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зробити сирне суфле в духовці

Рецепт повітряного французької страви
Сирне суфле
Сирне суфле

Суфле – це ніжна страва французької кухні . Його основа – добре збиті курячі яйця. Суфле може бути як десертом, так і закускою.

Дивіться відео, як вибрати сир з пліснявою:

Реклама

Ми розповімо, як приготувати несолодке сирне суфле на основі соусу бешамель .

Читайте також:

Реклама

Сирне суфле в духовці

Час приготування:

  • 30 хвилин

Калорійність:

Реклама
  • 189 ккал на 100 г

Інгредієнти:

  • 50 г тертого сиру
  • 50 г вершкового масла
  • 20 г борошна
  • 2 яйця
  • 150 мл цільного молока або вершків
  • 1 щіпка мускатного горіха
  • Сіль, перець

Для формочок:

  • 10 г вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна
  • 4 щіпки тертого сиру

Спосіб приготування:

  1. Форми для суфле щедро змастити вершковим маслом, потім присипати борошном і поставити в холодильник.
  2. Розігріти духовку до 200 °C.
  3. Приготувати соус бешамель: на повільному вогні, розтопити вершкове масло в каструлі, додати борошно і енергійно перемішати до посвітління.
  4. Влити холодне молоко, швидко перемішати суміш, щоб уникнути утворення грудок. Продовжувати розмішувати до загусання маси.
  5. Як тільки суміш загусне, додати два жовтки по одному і перемішати до однорідної маси, потім додати сир, мускатний горіх, сіль і перець. Перекласти суміш в миску і відставити.
  6. Збити яєчні білки до жорстких піків з дрібкою солі. Додати 2-3 столові ложки в ще теплу сирну масу, перемішати, потім акуратно в заважати решту збитих білків.
  7. Рівномірно розподілити суміш по формах. Посипати зверху кожен порційний горщик дрібкою тертого сиру.
  8. Випікати на середній полиці в духовці близько 15 хвилин, при температурі 200 ° С.
  9. Подавати сирне суфле відразу після приготування.

Корисна порада

Дуже важливо ретельно змастити формочки для суфле маслом. Найпростіше зробити так: поставте формочки заздалегідь в холодильник на кілька годин. Потім розтопіть вершкове масло і налийте в кожну формочку, поверніть, щоб масло рівномірно покрило всю поверхню. Після цього поверніть в холодильник ще на 15 хвилин.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шоколадно-сирне суфле .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти