Смачний десерт тірамісу можна приготувати вдома з доступних продуктів. Марсалу замінити мигдальним лікером, а дорогий вершковий сир маскарпоне – домашнім сиром зі збитими вершками.
Дивіться відео, як приготувати десерт трайфл:
Перед подачею десерт слід добре охолодити. Можна прикрасити його листочками м'яти, свіжими ягодами і фруктами.
Тірамісу з сиру і печива
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 150 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 24-36 шт. печива "Савоярді"
- 100 мл міцної кави
- 2 ст. л. лікеру "Амаретто"
Для крему:
- 500 г сиру
- 250 мл вершків 35%
- 3/4 склянки цукрової пудри
- Цедра одного лимона
- Какао або тертий шоколад
Спосіб приготування:
- Зварити міцну каву і дати йому охолонути. Додати лікер і перемішати.
- Сир протерти через сито і розтерти з половиною склянки цукрової пудри. Додати лимонну цедру, добре перемішати.
- Вершки гарно збити з цукровою пудрою і перемішати з сирною масою.
- Печиво "Савоярді" швидко (інакше розмокне) занурити в каву з двох сторін і викласти в форму одним шаром. Зверху розподілити половину крему, потім знову трохи змочене печиво і крем.
- Форму затягнути плівкою і поставити в холодильник мінімум на 6 годин.
- Перед подачею посипати тірамісу просіяним какао.
Як правильно збити вершки
Щоб збити вершки в домашніх умовах, потрібно віночком або міксером збити молочний продукт жирністю не менше 33-35% до збільшення об'єму приблизно в два рази.
Якщо продовжити збивання і перебити вершки з цукром, то в результаті приготування вийде солодке домашнє вершкове масло. При збиванні вершкової маси дуже важливо вчасно зупинитися.
Також пам'ятайте, що вершки повинні бути дуже холодними. Є сенс заздалегідь охолодити вінчик і посуд для збивання.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом тірамісу з полуницею . "Сегодня" також писали, як приготувати тірамісу з персиками .