Класичний рецепт тірамісу можна урізноманітнити, якщо додати кисло-солодке обліпихове пюре. Воно не тільки поліпшить смак десерту, а й подарує порцію вітаміну С, такого необхідного в холоди.
Дивіться відео, як приготувати десерт трайфл:
І пам'ятайте: чим менше термічна обробка обліпихи, тим більше в ній залишається корисних речовин.
Тірамісу з обліпихою
Час приготування:
- 30 хвилин
калорійність:
- 285 ккал на 100 г
Складові:
- 200 мл вершків 33-35%
- 200 г маскарпоне
- 20 г цукрової пудри
- 100 мл міцної кави
- 20 мл рому або коньяку
- 150 г савоярді
- 50 г обліпихового пюре
- Какао-порошок – для посипання
Спосіб приготування:
- Зварити міцну каву, додати в неї ром або коньяк.
- Вершки збити з цукровою пудрою до стійких піків. Додати невеликими порціями маскарпоне. Збити до однорідності.
- Занурити печиво в каві цукрової стороною, укласти його на низ баночки. Зверху додати пюре з обліпихи і частину крему. Знову чергувати з печивом, пюре і кремом.
- Посипати десерт какао-порошком. Поставити в холодильник на кілька годин.
Як зробити пюре з обліпихи
Пюре з обліпихи готують з розрахунку на 1 кг ягід – 500 г цукру. Стиглі ягоди треба протерти через сито і змішати з цукром.
Отриману масу перекласти в підготовлені банки і стерилізувати в окропі: півлітрові – 20 хвилин, літрові – півгодини, а потім закупорити.
Нагадаємо, раніше ми ділилися найкращим рецептом тірамісу від Юлії Висоцької . "Сьогодні" також писали, як приготувати тірамісу зі свіжою полуницею .