Торт з печива з лимоном – дуже простий і смачний десерт. Інгредієнтів для нього потрібно мінімум, але результат неодмінно порадує.
Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки:
Для приготування торта вам знадобиться прямокутна або квадратна роз'ємна форма. Але якщо її немає, підійде будь-який квадратний або прямокутний контейнер.
Лимонний торт без випічки
Час приготування:
- 30 хвилин + час на охолодження
Калорійність:
- 327 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 банка згущеного молока
- 250 мл вершків для збивання (33-35%)
- Сік двох середніх лимонів
- 350-400 г пісочного печива
Спосіб приготування:
- Охолоджені вершки збити.
- Додати згущене молоко і сік двох лимонів, ще трохи збити.
- Форму застелити харчовою плівкою. Так торт буде легше витягти.
- Викласти шар печива, щедро покрити його кремом. Повторити шари. Зверху повинен бути крем.
- Поставити торт в холодильник на ніч.
- Витягти десерт з форми, знявши бортики або потягнувши за краї плівки.
- Розрізати на шматочки і прикрасити за бажанням. Як декор можна використовувати шоколад, цукерки, ягоди, фрукти, цукати.
Корисна порада
Перш ніж видавлювати сік з лимонів, зніміть з них цедру . Її можна висушити і використовувати в подальшому для м'яса, випічки або чаю.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати лимонний сирник від Юлії Висоцької.