"Три шоколаду" – це не тільки торт, але і один з кращих рецептів сирної паски. Вона виходить не тільки смачною, а й дуже ошатною.
Для приготування паски потрібно використовувати жирний, м'який і не занадто вологий сир. В ідеалі він повинен бути домашнім.
Сирна паска "Три шоколади"
Час приготування:
- 30 хвилин + час на охолодження
Інгредієнти:
- 500 г домашнього сиру
- 200 г сметани
- 100 г вершкового масла
- 100 г цукрової пудри
- 50 г чорного шоколаду
- 50 г молочного шоколаду
- 50 білого шоколаду
- 2 ст.л. шоколадної стружки
- 2 ст.л. подрібненого фундука
- 2 ст.л. кокосової стружки
- Розтоплений шоколад, кондитерська посипка – для декору
Спосіб приготування:
- Сир протерти через сито, перемішати з розм'якшеним вершковим маслом. Додати сметану і цукрову пудру.
- Шоколад окремо розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі.
- Розділити сирну масу на три рівні частини і в кожну додати різний вид шоколаду.
- У масу з темним шоколадом додати шоколадну стружку, в масу з молочним шоколадом – горішки, в масу з білим шоколадом – кокосову стружку.
- Потім викласти сирну масу шарами в застелену марлею форму – спочатку з білим шоколадом, потім з молочним, а в кінці – з темним. Акуратно накрити зверху марлею, поставити гніт і поставити в холодильник приблизно на добу. За цей час стече зайва сироватка.
- Через добу з сирної паски зняти вантаж, прибрати марлю і перевернути її на блюдо. За бажанням полити зверху розтопленим шоколадом і прикрасити кондитерської посипкою.
На замітку
Як вантаж можна використовувати банку з водою.
Дивіться відео, як зробити сиру сирну паску за рецептом Григорія Германа:
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати сирну паску з шоколадною глазур'ю . Ми також ділилися рецептом паски від Юлії Висоцької .