Окрошка – один з найпопулярніших холодних супів. Зазвичай її готують з м'ясом: відвареною телятиною або куркою, язиком і ковбасою.
Ми пропонуємо вам вегетаріанський варіант окрошки – з овочевим асорті. До перелічених в рецепті інгредієнтів можна додати квашену капусту або мочені гриби.
Окрошка без м'яса
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 65 ккал на 100 г
Складові:
- Квас хлібний – 1 л
- Сметана – 4 ст. л.
- Картопля відварна – 4 шт.
- Морква відварна – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Огірок свіжий – 1 шт.
- Яйце – 3 шт.
- Гірчиця столова – 1 ст. л.
- Зелень кропу – 1 пучок
- Цибуля зелена – за смаком
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Яєчний білок поріжте на кубики, жовток розітріть з сіллю і гірчицею. Змішайте з квасом.
- Всі овочі також поріжте на дрібні кубики і з'єднайте з основою. Дайте настоятися хоча б годину.
- Перед подачею розкладіть в тарілки сметану.
Корисна порада
Любителі редиски можуть додати два її види: звичайна рожева і дайкон (білий великий, відрізняється особливою гостротою і пікантним смаком). Щоб прибрати різкий смак редиски, можна попередньо вимочити її добу в холодній воді.
Дивіться відео з незвичайними рецептами окрошки:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити полуничний суп з морозивом і ділилися рецептом холодного борщу на квасі.