I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зробити смак вегетаріанських страв яскравіше: поради Володимира Ярославського

Рослинна їжа не повинна бути нудною і прісною

В наші дні все більше людей наважуються перейти на вегетаріанський спосіб життя. Мотиви найрізноманітніші: від проблем зі здоров'ям до турботи про благополуччя тварин, від екологічних причин до бажання бути в тренді. При цьому існує поширений міф, що вегетаріанські страви нудні та несмачні.

Відомий кухар і суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський упевнений, що це не так. Про це він написав у своєму Instagram. Але з овочами, корінцями, травами і листям необхідно буде трохи попоратися: подумати, як додати смаку або аромату, щоб збагатити враження від рослинної їжі.

Реклама

Шеф-кухар Володимир Ярославський
Шеф-кухар Володимир Ярославський

Тут є кілька способів:

  • Овочі повинні бути красиво і добре обсмажені – це вже відразу інший продукт. Як для пюре, так і для рагу або використання цілком. Для розуміння – порівняйте смак сирої і смаженої цибулі;
  • Використовуйте різні рослинні олії – від смачної оливкової до екзотичних: кунжутної, горіхової;
  • Додавайте прянощі і спеції. Можна використовувати як готові суміші (рас-аль-ханут, пасти або сухі суміші різних карі, грузинські суміші хмелі-сунелі і уцхо-сунелі), так і окремі аромати – кардамон, зіру, корицю;
  • Використовуйте всілякі пряні трави: розмарин, чебрець, свіжий естрагон, зелень фенхеля. Пюре з кропу або петрушки додасть стравам незвичайний смак;

Читайте також:

Реклама

Є ще один секретний інгредієнт для приготування овочів – соєвий соус. Справжній ферментований продукт дасть вам непередаване відчуття повноти смаку, бо багатий на природний "умамі".

  • Якщо ви любите азіатську кухню, використовуйте водорості, не забувайте про цедру і сік цитрусових. Всі азіатські аромати і смаки дуже добре працюють з овочами.

Не забувайте про красиву подачу страв
Не забувайте про красиву подачу страв

Коли ви змінюєте продукти тваринного походження на рослинні, підбирайте схожий за складом і структурою аналог: наприклад, вершкове масло легко замінити кокосовим.

Реклама

Не плутайте вихідний продукт. У Володимира Ярославського часто запитують, чи можна замінити пшеничне борошно на мигдальне. У відповідь він пропонує порівняти смаки пшениці та мигдалю.

"Глютен і крохмаль і горіх – тут не спрацює така пряма заміна", – впевнений шеф-кухар.

Дивіться відео і дізнайтеся, чим вегани відрізняються від вегетаріанців:

Нагадаємо, раніше Володимир Ярославський ділився секретами приготування бульйонів.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти