Шашлик зі свинини готується найпростіше. Для цієї страви найкраще підійдуть ошийок або корейка, а також вирізка і биток. Кулінари не рекомендують брати окіст і взагалі задню частину. Там менше жиру і шашлик може вийти твердим.
За бажання в маринад для шашлика зі свинини можна додати свіжі базилік і кінзу, шматочки м'яса чергувати на шампурі з патисонами, цукіні, заздалегідь замаринованими баклажанами.
Шашлик зі свинини
Час приготування:
- понад 3 години
Калорійність:
- 218 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг свинини (м'ясо із салом)
- 7 помідорів чері
- 1 солодкий болгарський перець
- 2 помідори
- 1 морква
- 3 цибулини
- 3 зубчики часнику
- 1 корінь петрушки
- 1 стебло селери
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1/2 ст. томатного пюре
- 1 ч. л. цукру
- 1 1/2 ст. оцту 3%
- 1 лавровий лист
- 2-3 бутони гвоздики
- Кориця, перець-горошок, мелений чорний перець, сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Нарізати м'ясо кубиками розміром 3×3 см. Посолити і поперчити.
- Почистити і дрібно нарізати цибулю, часник, болгарський перець, корінь петрушки, селеру.
- Зняти шкірку з помідорів, дрібно нарізати. Натерти моркву на крупній тертці.
- Викласти овочі на сковороду, смажити на олії до розм'якшення. Додати до овочів томатне пюре, 50 мл води і тушкувати 5-7 хвилин.
- Збити отриману суміш блендером до однорідної маси. Викласти назад у сковороду, влити оцет. Додати спеції, цукор, сіль. Тушкувати 2 хвилини.
- Остудити маринад до температури 50 °С і залити ним м'ясо. Накрити плівкою, поставити в холодильник на ніч.
- Одягти на шампури по черзі з помідорами чері. Смажити на помірно гарячому вугіллі 7 хвилин, періодично повертаючи.
МОЗ закликає: за перших симптомів респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечитися від інфікування.
Дивіться відео про секрети смачного шашлика:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні соуси до шашлика. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як зварити шурпу з баранини на вогні.