Ягідний сорбет – приголомшливий літній десерт. Приготований з малини, чорниці, свіжовичавленого лимонного соку, цукрової пудри і солі, він напевно стане хітом у вашому домі. Ви можете зберегти цей рецепт для особливих випадків, таких як вечірка на свіжому повітрі, день народження або побачення.
До речі, малина сповнена антиоксидантів і підвищує імунітет, а чорниця багата на вітамін С і клітковину. Спробуйте цей дивовижний рецепт і насолоджуйтеся корисним десертом разом родиною та близькими!
Сорбет з чорницею і малиною
Час приготування:
- 15 хвилин + час на охолодження
Калорійність:
- 140 ккал на 100 г
Складові:
- 2 чашки чорниці
- 4 столові ложки лимонного соку
- 2 1/2 чашки цукрової пудри
- 2 чашки малини
- 2 щіпки солі
- 2 гілочки м'яти (тільки листя)
Спосіб приготування:
- Малину і чорницю вимити під струменем холодної води.
- Поставити каструлю на середній вогонь і додати цукрову пудру разом з водою, довести до кипіння і готувати, поки цукор не розчиниться.
- Додати лимонний сік і сіль і варити ще 3 хвилини на середньому вогні. Остудити, перелити сироп в чашу блендера і додати ягоди. Збити до отримання однорідної суміші.
- Процідити суміш у велику миску і дати постояти протягом 10-12 хвилин.
- Потім перекласти суміш в контейнер і закрити кришкою. Поставити в в морозилку на 8-10 годин, розминаючи виделкою або збиваючи міксером через кожну годину-дві, щоб розбити кристалики льоду.
Як подавати ягідний сорбет
Дістати з морозилки, дати трохи відтанути. Ложкою сформувати кульки і подавати сорбет, прикрасивши листочками м'яти.
Дивіться відео, як вибрати смачне фруктове морозиво:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати фруктовий лід "Космополітен" і ділилися рецептами смачного домашнього морозива.