Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як зробити желейний торт у вигляді серця на 14 лютого

Рецепт святкового десерту на День святого Валентина

Торт у вигляді серця
Торт у вигляді серця
Фото: Depositphotos

Приготуйте смачний і красивий торт "Серце" на День Святого Валентина. Цей ніжний десерт, покритий ягідної глазур'ю, – відмінний сюрприз на 14 лютого. Готується торт у вигляді серця досить швидко і навіть без використання духовки.

Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки:

Торт "Серце" на День святого Валентина

Час приготування:

  • більше 3-х годин

Калорійність:

  • 258 ккал на 100 г

Інгредієнти:

Для основи:

  • 200 г розсипчастого печива
  • 90 г вершкового масла
  • 1 ст.л. какао

Для начинки:

  • 500 г ніжного сиру
  • 150 г цукру
  • 2 ст.л. полуничного або вишневого варення
  • 1 стакан молока
  • 10 г желатину
  • 2 пакетики ванільного цукру

Для прикраси:

  • 100 г полуничного або вишневого конфітюру
  • 0,5 склянки води
  • 30 г вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна

Спосіб приготування:

  1. Приготувати пісочну основу торта. Подрібнити печиво в крихту.
  2. Додати какао-порошок, а потім влити в нього розтоплене вершкове масло. Ретельно перемішати.
  3. Взяти роз'ємну форму у формі серця. На дно форми висипати шоколадну пісочну масу, а потім з допомогою ложки або склянки з плоским дном ретельно утрамбувати основу для торта. Поставити в холодильник.
  4. У глибоку миску викласти сир, додати цукор, ваніль і полуничне варення. Перемішати.
  5. У маленькій каструльці розвести желатин в стакані теплого молока. Помішуючи, довести до кипіння. Коли молоко з желатином трохи охолоне, влити його в сирну суміш. Перетерти блендером.
  6. Готову начинку вилити поверх шоколадної основи. Поставити в холодильник на годину.
  7. Полуничний чи вишневий конфітюр розвести у воді.
  8. В окремій каструльці розтопити масло. Колись воно стане м'яким, додати ложку борошна з невеликою гіркою. Як тільки борошно убере в себе масло, влити розведений конфітюр. Ретельно перемішати, щоб не було грудочок.
  9. Довести суміш до кипіння та прибрати з вогню. Дати глазурі трохи охолонути.
  10. Дістати торт з холодильника, зверху рівномірно нанести ягідну глазур і знову поставити в холодильник.
  11. Через кілька годин зняти бортики і перекласти торт на тарілку. За бажанням прикрасити кокосовою стружкою і листочками м'яти.

Корисна порада

Щоб начинка вийшла ніжна, обов'язково купіть хороший сир, щоб він не був кислим або жорстким. Кисломолочний продукт можна замінити вершковим сиром.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, які салати приготувати на 14 лютого . "Сьогодні" також ділилися рецептами кексів на День святого Валентина .

Всі подробиці в спецтемі Valentine's Day

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів