Полуничне варення на зиму готують різними способами. Ягоди варять цілими в сиропі, перетирають разом з цукром чи заготовляють з додаванням пектину.
Полуничний джем з тостами і вершковим маслом – ідеальний варіант для швидкого сніданку. Приготувати таке варення не складе великих труднощів.
Густий полуничний джем
Час приготування:
- понад 3 години
Калорійність:
- 278 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кг полуниці
- 700 г цукрового піску
- Сік 1 лимона
Спосіб приготування:
- Перебрати полуницю, видалити плодоніжки і зважити. Потім ретельно промити ягоди під проточною водою.
- Засипати полуницю цукром, додати лимонний сік і поставити в холодильник на ніч, щоб ягоди пустили сік.
- Каструлю поставити на плиту, довести до кипіння і на середньому вогні варити 30 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи піну, що утворюється.
- Потім ягоди подрібнити (якщо хочеться, щоб у джемі були великі шматочки, можна половину подрібнити, а половину залишити цілими), каструлю знову повернути на вогонь і, помішуючи, варити ще 20-25 хвилин.
- Розкласти в стерильні банки і герметично закрити. Зберігати банки в темному місці.
Як перевірити готовність джему
На пласку тарілку викласти ложку джему, остудити і ложкою чи пальцем провести через середину. Якщо половинки джему не зливаються, він готовий.
Ще один спосіб: в холодну воду капнути крапельку джему. Якщо крапелька не втрачаючи форму падає на дно, джем готовий.
Дивіться відео, як зробити вино з полуниці:
Нагадаємо, раніше ми писали про користь і шкоду полуниці. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати клафуті з полуницею.