Коли на вулиці холодно і сиро – варіть грибний суп. Гарячий, ситний та ароматний.
Дивіться відео, як приготувати гарбузовий суп:
Інгредієнти дуже прості: картопля, сушені гриби цибуля і букетик гарні. Цей рецепт вам неодмінно сподобається.
Вершковий суп з грибами і картоплею
Час приготування:
- понад 3 години
Калорійність:
- 54 ккал на 100 г
Складові:
- 100 г сушених грибів
- 3 картоплини
- 1 цибулина
- 100 мл вершків
- Петрушка
- Чебрець
- Сіль
- Чорний перець
Спосіб приготування:
- Сушені гриби залийте водою і залиште на кілька годин. Ретельно промийте.
- Дрібно наріжте гриби і викладіть в чашу мультиварки. Картоплю очистити, нарізати кубиками і додайте до грибів.
- Цибулину очистіть і зробіть хрестоподібний надріз, не розрізаючи повністю. Помістіть в чашу мультиварки.
- Зберіть букетик гарні, перев'язавши кулінарною ниткою кілька гілочок петрушки і чебрецю. Помістіть до овочів і грибів.
- Залийте водою і готуйте протягом 30-40 хвилин, встановивши програму "Тушкування".
- Дістаньте цибулину і букет гарні.
- Додайте в гарячий суп вершки, посолоти і поперчіть за смаком. Подавайте, посипавши дрібно нарізаною петрушкою.
Що таке букет гарні
Це різні запашні трави, пов'язані в щільний пучок. Його кладуть у страву під час приготування, щоб надати аромат і підкреслити смакові нюанси.
Класичний варіант: 2 лаврові листки, 2 гілочки петрушки, 4 гілочки чебрецю, 1 зелений лист цибулі-порею.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати крем-суп з білими грибами. "Сьогодні" також ділилися рецептом супу з літніх овочів з галушками.