Шурпа – це густий м'ясний суп, популярний на Сході. Він дуже ситний і зігріваючий, тому ідеально підходить для зимового меню.
Дивіться відео, як вибрати ідеальну баранину:
Традиційний головний компонент шурпи – баранина. Кращі частини м'яса для шурпи – це корейка (спинна частина) і грудинка. Реберця теж підійдуть, хоча на них не так багато м'яса.
Класична шурпа з бараниною
Час приготування:
- 1.5 години
Калорійність:
- 118 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 500 г баранини
- 100 г курдючного сала
- 500 г картоплі
- 4 цибулини
- 3 ст.л. томатної пасти
- 1 гострий перчик
- 2.5 води
- 1 лавровий лист
- Сіль, перець – за смаком
- Свіжа зелень (кінза, кріп) – на смак
Спосіб приготування:
- Баранину потрібно промити, обсушити серветкою, нарізати невеликими шматками. Курдючне сало порізати дрібними кубиками.
- Добре нагріти казан, розтопити в ньому сало. Вийняти шкварки, а в жирі до рум'яної скоринки обсмажити баранину.
- Додати в казан до м'яса нарізані цибулю, картоплю і томатну пасту. Протушкувати ще 20 хвилин.
- Додати в казан воду, гострий перець, посолити за смаком. Варити годину на повільному вогні.
- Перед закінченням варіння додати в шурпу лавровий лист.
Як подавати шурпу
Подавайте шурпу відразу після приготування, посипавши дрібно нарізаною зеленню.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати плов з баранини в казані на багатті . "Сьогодні" також писали, як зробити котлети з баранини з м'ятою і часниковим соусом .