Крем-супи – дуже легкі, смачні і прості . До речі, не плутайте їх з супами-пюре. Головна відмінність полягає в тому, що в крем-супи обов'язково входять молоко або вершки.
Дивіться відео, як приготувати крем-суп з запеченого гарбуза:
Ми пропонуємо приготувати прості і смачні крем-супи з броколі, грибів і гарбуза. Вони підійдуть навіть для дитячого харчування.
Крем-суп з броколі
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г броколі
- 1 цибулина
- 2 зубчики часнику
- 2 ст.л. оливкового масла
- 500 мл овочевого або курячого бульйону
- 200 мл вершків
- Сіль, перець
- Зелень – за бажанням
Спосіб приготування:
- Броколі розділити на суцвіття.
- Цибулю і часник подрібнити і обсмажити в сотейнику на оливковій олії.
- Додати броколі і тушкувати протягом п'яти хвилин.
- Влити бульйон і варити 10 хвилин.
- Додати вершки і довести до кипіння.
- Подрібнити суп за допомогою погружного блендера, посолити і поперчити.
- Подавати крем-суп з броколі разом з грінками.
Гарбузово-картопляний суп з куркою
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г гарбуза
- 3-4 картоплини
- 1 куряче філе
- 1-1.5 л бульйону
- Сіль за смаком
- Мелений перець – за смаком
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 ст.л. олії
Спосіб приготування:
- Ріпчасту цибулю почистити і нарізати півкільцями. Куряче філе помити і нарізати невеликими шматочками. Гарбуз і картоплю почистити, нарізати кубиками.
- Розігріти в каструлі з товстим дном олію, обсмажити цибулю до м'якості. Додати шматочки курки, готувати, поки вона не побіліє. Всипати шматочки овочів і тушкувати під кришкою до м'якості. Посолити і поперчити.
- Перетворити суміш на пюре і влити стільки бульйону, щоб суп вийшов бажаної консистенції. При необхідності ще раз посолити. Подати суп з гарбузовим насінням або грінками.
Крем-суп із шампіньйонів
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 500 г печериць
- 1 ріпчаста цибуля
- 2 ст.л. борошна
- 50 г вершкового масла
- 600 мл курячого бульйону
- 200 мл вершків
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Гриби і цибулю довільно нарізати і обсмажити на олії до м'якості.
- Покласти в чашу блендера, залити склянкою бульйону і подрібнити.
- У каструлі розтопити вершкове масло, вмішати в нього борошно і обсмажити протягом півтора-двох хвилин. Потім поступово, постійно помішуючи, влити бульйон і довести його до кипіння.
- Додати подрібнені шампіньйони, перемішати і знову довести до кипіння. Додати сіль і перець за смаком і готувати суп на маленькому вогні ще сім хвилин.
- Потім влити вершки, ще раз довести до кипіння і зняти з вогню. Подавати суп гарячим з грінками.
Порада: Якщо суп вийшов дуже густим, можна долити трохи теплого бульйону або вершків до бажаної консистенції.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити по-справжньому прозорий бульйон . "Сьогодні" також ділилися рецептами грінок для супу .