Цей літній суп без м'яса – чудова альтернатива класичному зеленому борщу. Він готується за принципом "каші з сокири" – в каструлю йде будь-який достиглий в городі овоч. А смак – завжди незмінний: легкий, літній, безпрограшний.
Овочевий суп без м'яса
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 37 ккал на 100 г
Складові:
- 2 молоді картоплини
- 3 солодких помідори
- 100 г стручкової квасолі
- 100 г стручкового горошку
- 2 зубчики часнику
- 4 ст.л. олії
- 200 г рубаних томатів у власному соку
- 1,5 л води або будь-якого бульйону
- 1 лавровий лист
- 2 зварених круто яйця
- 4 гілочки петрушки і кропу
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Молоду картоплю добре помийте. Не очищаючи, наріжте невеликими кубиками. Помідори наріжте більшими кубиками. Квасолю і горошок розріжте поперек навпіл. Часник дрібно порубайте.
- Обсмажуйте картоплю в добре розігрітій глибокій кастрюлі на олії 4-5 хвилин. Додайте часник, консервовані та свіжі помідори, обсмажуйте всі разом ще 3-4 хвилини.
- Залийте овочі гарячим бульйоном або водою і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть 5 хвилин. Додайте горошок, квасолю і варіть 15 хвилин до готовності овочів. Наприкінці посоліть, поперчіть, додайте лавровий лист і зніміть з вогню.
Як подавати суп
Розлийте суп по тарілках, додайте в кожну по половинці вареного яйця і рубану зелень.
Дивіться відео, як зробити грибний суп:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити сирний суп-пюре з цвітною капустою і куркою. Кроме цього, ми розповідали, як приготувати суп із зеленого горошку.