Смачний компот виходить навіть із замороженої полуниці. Такий напій буде особливо актуальним, якщо у вас залишилися минулорічні запаси ягід.
Щоб полуничний компот вийшов по-справжньому смачним і ароматним, ми радимо додати до нього лимон, свіжу м'яту і ваніль.
Компот із замороженої полуниці
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 166 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г полуниці
- 2,5 л води
- 1 кружечок лимона
- Кілька гілочок м'яти
- 350 г цукру
- 1 ч.л. ванільного цукру
Спосіб приготування:
- Полуницю скласти в каструлю, додати кілька гілочок м'яти.
- Налити воду, додати шматочок лимона, поставити на вогонь.
- Довести до кипіння. Всипати цукор і ванільний цукор.
- Варити на середньому вогні 20-25 хвилин.
- Зняти з вогню, остудити під кришкою.
Як подавати компот
Перелити полуничний компот в стакани, за бажанням додати кубики льоду, листочки м'яти і свіжі ягоди.
Дивіться відео, як зварити мандариновий компот:
Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити компот з абрикосів. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами компотів і варення з вишні.