Вся принадність глінтвейну полягає в тому, що можна проводити нескінченні експерименти з сортом вина і складом прянощів і фруктів. Причому останні можна взагалі не додавати, а підігріти вино разом з кавою, коньяком і цукром.
Дивіться відео, як правильно пити глінтвейн:
Рецепт мокко-глінтвейну
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 65 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 750 мл червоного вина
- 150 г цукру
- 150 мл коньяку
- 300 мл кави
Спосіб приготування:
- Зварити міцну натуральну каву.
- З'єднати каву, червоне столове вино, цукор і коньяк.
- Підігріти суміш у посуді до 70-80 °С.
- Розлити по жароміцним скляним чашкам і подавати.
Корисні поради
- Замість цукру можна додати мед за смаком.
- Глінтвейн не варто нагрівати до температури вище ніж 80 °С. Ні в якому разі не варто його кип'ятити!
- Як і інші гарячі зимові напої, глінтвейн прийнято подавати у високих келихах з товстого скла.
- Як правило, глінтвейн п'ють окремо від їжі. Цей напій також можна подати з не дуже солодким десертом (печиво, штрудель, фруктовий пиріг).
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати справжній грог. "Сьогодні" також писали, як зробити подарункову суміш для глінтвейну .