Варення з кульбаби дуже смачне і незвичне. Завдяки своєму бурштиновому кольору і тягучій консистенції воно нагадує мед.
Щоб варення вдалося, кульбаби слід правильно зібрати. Зривати потрібно тільки квіти, що повністю розпустилися, бажано в середині дня.
Потім кульбаби треба акуратно промити і замочити на добу, щоб пішла гіркота. Перетримувати не потрібно, інакше вони зіпсуються.
Варення з кульбаби з апельсином і лимоном
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 191 ккал на 100 г
Складові:
- 300 квіток кульбаби
- 1 л кип'яченої води
- 1 лимон
- 1 апельсин
- 1 кг цукру
Спосіб приготування:
- Свіжозібрані квітки кульбаби (тільки жовту частину) помити і залити літром кип'яченої води.
- Лимон і апельсин добре помити, нарізати шматочками і змішати з квітками і водою.
- Варити протягом 20 хвилин, зняти з плити і дати постояти 3 години. Процідити через дрібне сито.
- В отриману рідину додати цукор і варити на повільному вогні 6 годин, помішуючи. Щоб перевірити готовність, капніть трохи варення на блюдце – воно повинно застигнути як крапля меду.
- Розлити варення по стерилізованих банках, в кожну банку додати шматочок лимона. Закрити прокип'яченими кришками.
На замітку
Кульбаба в великих кількостях містить вітаміни А і групи В, аскорбінову кислоту (вітамін С). Присутні в ній такі мінеральні речовини, як натрій, калій, марганець, магній, залізо, мідь.
Дивіться відео, як приготувати варення з кульбаби:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати апельсиновий джем . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом грушевого варення .