Великий піст 2021 року почався 15 березня і закінчиться 1 травня. Для тих, хто триматиме піст, важливо, щоб меню було різноманітним. Спробуйте приготувати розсольник із перловкою. За бажанням у суп можна додати смажені печериці. І ви переконаєтеся, що без м'яса розсольник не менш смачний.
Якщо вам треба підібрати оригінальний подарунок і ви поки що не визначилися, скористайтеся варіантами з нашого календаря березневих свят.
Пісний розсольник із перловкою
Складові:
- 0,5 склянки перловки;
- 1 морква;
- 1 цибулина;
- 1-2 картоплини;
- 2 солоні огірки;
- 1 зубчик часнику;
- зелень;
- сіль;
- лавровий листок;
- перець горошком;
- хмелі-сунелі;
- 2 л води.
Спосіб приготування:
- Нагрійте в каструлі воду для супу.
- Окремо відваріть перловку впродовж 30 хвилин.
- Підготуйте всі овочі: цибулю дрібно наріжте, картоплю наріжте кубиками, моркву натріть на крупній тертці або наріжте соломкою, огірки наріжте соломкою.
- Обсмажте цибулю на оливковій олії до напівпрозорості, додайте моркву, а за п'ять хвилин – огірки. Обсмажуйте все три хвилини.
- Додайте відварену перловку, картоплю та всі спеції. Варіть 20 хвилин.
- Коли перловка і картопля будуть готові, додайте зажарку і варіть ще п'ять хвилин. Наприкінці додайте подрібнений часник і рубану зелень.
- Дайте супу трохи настоятися і подавайте.
Тут читайте меню по днях тижня на весь Великий піст.