Різдвяний піст 2019-2020 пройде з 28 листопада по 6 січня. В цей час церковний статут забороняє вживати м'ясо, яйця і молоко.
Дивіться відео, як приготувати смачний гарбузовий суп:
Ми поділимося рецептом простого супу з сочевиці, який можна приготувати на обід. В'ялені томати надають цій гарячій страві пікантний смак.
Пісний суп з сочевицею
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 35 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Сочевиця червона – 2 жмені
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 1 шт
- Цибуля – 1 шт
- Сушені томати – 1 жменя
- Чебрець – 2 гілочки
- Сіль перець
- Вода
Спосіб приготування:
- Сочевицю промити, залити водою і поставити варити.
- Тим часом очистити картоплю і нарізати її брусочками. Додати до сочевиці.
- Цибулю порізати кубиками, моркву натерти на тертці. Пасерувати овочі.
- Сушені томати залити гарячою водою і дати постояти близько 15 хвилин.
- Пасеровані овочі додати в суп. Нарізати томати кубиком, відправити в каструлю.
- Посолити, поперчити і варити до готовності За 5 хвилин до кінця приготування додати чебрець.
Чим корисна сочевиця для здоров'я
У сочевиці велика кількість мікроелементів: кальцій, магній, калій, фосфор, залізо, а також жирні кислоти Омега-3, Омега-6, що впливають на здоров'я шкіри і волосся, імунітет.
Сочевиця містить велику кількість білка, який легко засвоюється організмом. Також вона стимулює обмін речовин, що дозволяє швидше знижувати вагу. Клітковина в її складі знижує відчуття голоду, і покращує травлення.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати суп з сочевиці, грибів і квасолі . "Сьогодні" також ділилися рецептом дієтичного супу з сочевиці від Аніти Луценко.