Горох нут – популярний інгредієнт східної кухні . Він містить клітковину і має низьку калорійність при високих поживних властивостях. Це хороше джерело вітамінів групи В, заліза, міді, магнію, цинку і фосфору.
З нуту роблять хумус, додають його в салати і плов. Ми радимо зробити з турецького гороху зігріваючий суп-пюре з пікантною заправкою.
Пряний суп з нуту з часником і кінзою
Час приготування:
- більше 3-х годин
Калорійність:
- 131 ккал на 100 г
Складові:
- 2 склянки сухого нуту (турецького гороху)
- 2 л овочевого бульйону
- Великий пучок кінзи
- 1 маленька головка часнику
- 2 гострих перчика чилі
- По 2 ч.л. насіння зіри і коріандру
- 2 ч. л. запашного перцю горошком
- Сік і цедра 1 лайма
- 2 ст. л. топленого масла
- 100 г жирної сметани
- 100 г натурального йогурту
- Сіль, чорний перець
Дивіться відео, як зварити морквяний суп з імбиром:
Спосіб приготування:
- Залити горох великою кількістю холодної води на 10-12 годин. Потім воду злити, залити горох бульйоном, довести до кипіння, варити до м'якості, 1-1,5 години.
- Готовий нут злегка остудити, дві склянки бульйону відлити у великій сотейник, поставити на слабкий вогонь.
- Перелити бульйон разом з нутом в блендер, додати подрібнені стебла кінзи і частина листя, збити до однорідності.
- Часник подрібнити. Чилі очистити від насіння, один стручок для подачі нарізати тонкими півкільцями, другий подрібнити.
- Розігріти сковороду, насипати в неї зіру, коріандр і запашний перець, обсмажувати, струшуючи, на середньому вогні 3-4 хвилини.
- Додати масло, подрібнений чилі і часник, готувати 3 хвилини.
- Перекласти вміст сковорідки в стоїть на вогні сотейник з бульйоном, готувати 20 хвилин. Потім влити основну масу супу з блендера, приправити сіллю і перцем; прогріти, але не кип'ятити.
Як зробити заправку для супу
Для заправки в чистий блендер покласти подрібнене листя кінзи, сік і цедру лайма, холодну сметану і йогурт, збити до однорідності. Подати гарячий суп з холодною заправкою.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити хумус з нуту . "Сьогодні" також ділилися рецептом корисного салату з нутом .