Сезон гарбуза в розпалі. Цей яскраво-помаранчевий овоч містить масу корисних речовин. Але не так просто вмовити дитину з'їсти гарбузову кашу. Що ж робити, якщо звичайна рисова каша з гарбузом на молоці дітям не подобається?
Шеф-кухар Алік Бадретдінов розповів, як приготувати незвичайну кашу з гарбуза, яку їстиме навіть найвибагливіший гурман.
Рецепт найсмачнішої гарбузової каші
Час приготування:
- 30 хвилин
Інгредієнти:
- 350 г кукурудзяної крупи
- 500 г мускатною гарбуза
- 70 г вершкового масла
- 150 г кокосового молока
- Сіль
- 50 г цукру
- 100 г сушеної журавлини або родзинок
- Горіхи – за смаком
- Ягоди – за сезоном
Спосіб приготування:
- Відваріть кукурудзяну крупу дрібного помелу.
- Тим часом наріжте кубиками гарбуз, додайте вершкове масло і поставте на 20 хвилин у розігріту до 180º С духовку.
- Подрібніть горіхи, запечений гарбуз потовчіть до отримання однорідної маси, додайте трохи кокосового молока, сіль і перець.
- Влийте залишки молока і нагрійте.
- Викладіть гарбузову кашу на тарілку, прикрасьте журавлиною, горішками і ягодами.
Секрети приготування гарбузової каші
- Для смачної каші потрібен яскравий, рівномірно помаранчевий гарбуз без пошкоджень.
- Спробуйте гарбузову м'якоть – вона повинна бути солодкою.
- Гарбузову кашу можна приготувати на суміші молока і вершків.
- Цукор в рецепті можна замінити медом або кленовим сиропом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом домашнього гарбузового пюре. Крім цього, "Сьогодні" розповідали, як спекти гарбузовий пиріг.
Читайте також: