I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як зварити суп лобіо з овочами і зеленню

Рецепт супу з квасолею і овочами в грузинському стилі

Лобіо з овочами і зеленню – грузинський рецепт приготування смачного супу з квасолі. Зазвичай лобіо готують по-іншому, без додавання овочів, але ця страва не менш смачна і поживна.

Квасолевий суп лобіо подається без сметани і без хліба. Замість хліба використовуються свіжі овочі – огірок, солодкий перець – нарізані уздовж довгими скибочками, і зелень (гілочки петрушки і кінзи).

Реклама

Суп лобіо

Суп лобіо з квасолею
Суп лобіо з квасолею

Час приготування:

Реклама
  • 1,5-2 години

Калорійність:

  • 46 ккал на 100 г

Складові:

  • 2-3 жмені сухої білої або червоної квасолі
  • 1 цибуля ріпчаста
  • 1 морква
  • 2-3 солодких перці
  • 1 помідор
  • По 3-4 гілочки кропу, петрушки і кінзи
  • 1 зубчик часнику
  • 0,5 ч.л. меленого перцю
  • 1 ч.л. солі
  • Вода
  • Рослинна олія
  • Сода – 1 чайна ложка без верху (для вимочування квасолі)

Читайте також:

Реклама

Спосіб приготування:

  1. Підготувати квасолю – промити, залити холодною водою. Додати чайну ложку соди (без верху), перемішати і вимочувати не менше 3-х годин. Сода розм'якшить квасолю і значно скоротить час варіння. Після вимочування квасолю ретельно промити.
  2. Поставити варитися бульйон з квасолі. Вимочену і ретельно промиту квасолю помістити в 3-літрову каструлю, налити холодної води на 3-5 см нижче краю каструлі, довести до кипіння, зняти піну і варити на повільному вогні 1-1,5 години.
  3. Підготувати овочі для засмажки. Цибулю очистити і нарізати дуже дрібними кубиками. Моркву очистити і нарізати тонкою соломкою. З солодкого перцю видалити насіння і нарізати тонкою соломкою. Помідор нарізати тонкою соломкою.
  4. Приготувати засмажку. На холодну суху сковороду налити олію приблизно на 2-3 мм вище дна. Гарненько розігріти на середньому вогні. Висипати цибулю, рівномірно розподіляючи по всій площі сковороди. Помішуючи, довести її до стану напівпрозорості і додати моркву. Перемішати, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 1-2 хвилини.
  5. Додати солодкий перець, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні, періодично помішуючи. Коли шматочки моркви і солодкого перцю будуть легко розламуватися краєм ложки, додати помідори, перемішати, накрити кришкою і тушкувати на дуже повільному вогні хвилин 5-10, періодично помішуючи.
  6. Підготувати часник і зелень. Зелень – петрушку, кріп і кінзу – дрібно нарубати. Часник покришити ножем.
  7. Перевірити готовність квасолі – вона повинна легко роздавлюватися тильною стороною ложки об стінку каструлі.
  8. Додати засмажку, зелень, часник і мелений чорний перець, знову перемішати, накрити кришкою і дати покипіти 1-2 хвилини, після чого зняти каструлю з вогню.

Корисна порада

Щоб зробити суп густіше, частину квасолі можна розім'яти в пюре.

Дивіться відео, як зварити суп з сочевиці з беконом:

Нагадаємо, раніше ми писали, як зварити суп із зеленою стручковою квасолею.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти