Суп з плавленим сиром, овочами і креветками – прекрасна ідея для зимового обіду. Він смачний, швидко готується і відмінно зігріває в холодні дні.
Найчастіше креветки продаються вже готовими до вживання і все, що вам залишається зробити – це очистити і з'їсти їх. Але є люди, які все ж вважають за краще ще трохи проварити креветки, куплені в магазині. Головне – не перетримати їх, щоб морепродукти не стали "гумовими".
Сирний суп з креветками
Час приготування:
- 40 хвилин
Калорійність:
- 71 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- Картопля – 3-4 шт.
- Плавлений сирок – 3 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Креветки заморожені – 500 г
- Сіль, спеції – за смаком
- Зелень – за смаком
Спосіб приготування:
- Очистіть всі овочі. Картопля наріжте невеликими кубиками, подрібніть цибулю і натріть на тертці моркву.
- Закип'ятіть воду в каструлі (приблизно два літри), посоліть, додайте при бажанні лавровий лист.
- Опустіть в каструлю картоплю і варіть на середньому вогні. Цибулю і моркву обсмажте на сковороді з олією.
- Заморожені креветки опустіть в окріп на кілька хвилин, потім відкиньте на друшляк, просушіть і очистіть. Великі креветки можна розрізати на дві-три частини кожну. Наріжте невеликими кубиками плавлені сирки.
- Викладіть в невеликий сотейник і поставте на вогонь. Як тільки сир повністю розплавиться, перекладіть його в каструлю. Потім в каструлю додайте креветки і через хвилину зніміть суп з вогню.
Як подавати суп
Посипавши свіжою подрібненою зеленню, подавайте до столу. Суп також можна прикрасити смаженими креветками або сухариками.
Дивіться відео, як приготувати листковий салат з креветками:
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом салату з креветок з черрі і руколою . Ми також писали, як приготувати пасту з креветками і цукіні .