Простий суп на м'ясному бульйоні з гречкою і овочами – відмінний рецепт для сімейного обіду. М'ясо можна взяти будь-яке: баранину, яловичину або курку.
Щоб страва була ароматніше, гречка в рецепті попередньо обсмажується на сухій сковороді.
Гречаний суп з м'ясом
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 42 ккал на 100 г
Складові:
- 500-700 г м'яса
- 200 г гречаної крупи
- 500 г картоплі
- 200 г моркви
- 150 г цибулі
- 1-2 зубчики часнику
- 3-4 лаврових листки
- Сіль, перець
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- М'ясо нарізати невеликими шматочками, залити водою і варити протягом 1-1.5 годин.
- Цибулю дрібно нарізати, моркву натерти на крупній тертці, картоплю нарізати кубиками або брусочками.
- Гречку трохи прожарити на сухій сковороді.
- На рослинній олії обсмажити цибулю. Додати моркву і обсмажити.
- У бульйон додати картоплю, посолити.
- Після того, як бульйон закипить, додати гречку і варити протягом 10 хвилин.
- Додати цибулю і моркву, варити до готовності.
- Додати лавровий лист, перець і видавлений через прес часник.
- Дати супу настоятися під кришкою протягом 15-20 хвилин.
Як подавати гречаний суп
Готовий суп розлити по тарілках, додати дрібно нарізану зелень і сметану.
Дивіться відео, як зробити оладки з гарбуза і гречки:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно варити гречку. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом гречаного супу з яловичиною .