Варення з груш – це ідеальне доповнення до млинців і оладок. А ще з ним можна приготувати смачний пиріг або тости.
Дивіться відео, як приготувати домашнє грушеве вино:
Для додаткового аромату в грушеве варення варто додати спеції: ваніль, корицю, мелений імбир або мускатний горіх.
Варення з груш на зиму: простий рецепт
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 4 кг очищених і дрібно нарізаних груш
- 2 кг цукру
- 1 ч.л. меленої кориці
- Ванілін – на кінчику ножа
- 1 ч. л. лимонної кислоти
Спосіб приготування:
- Очищені і нарізані груші засипати цукром. Пропустити через м'ясорубку або подрібнити за допомогою блендера.
- Простерилізувати банки і кришки.
- Перелити грушеве пюре в ємність для варіння. Додати ванілін, корицю і лимонну кислоту.
- Добре перемішати і довести до кипіння, постійно помішуючи дерев'яною ложкою. Коли суміш закипить, варити протягом 40 хвилин на повільному вогні, не припиняючи помішувати.
- Гаряче варення перелити в стерилізовані банки і закатати.
Груші в сиропі на зиму
Час приготування:
- більше 3-х годин
Інгредієнти:
- 1 кг груш
- 2 лимони
- Мигдаль, цедра лимона, гвоздика – за смаком
- Вода
Для сиропу:
- 2 склянки води з-під вареної груші
- 1 кг цукру
Спосіб приготування:
- Розрізати груші навпіл, видалити середину, шкурку залишити.
- Покласти в воду (вона повинна покрити фрукти), додати видавлений з лимонів сік. Проварити деякий час, щоб груші стали трохи м'якше, але не розвалювалися, викласти на сито і дати обсохнути.
- З води з-під вареної груші і цукру варимо сироп, збираючи пінку.
- Покласти груші в каструлю, залити гарячим сиропом і проварити, не доводячи до кипіння (інакше фрукти розваляться). Залишити їх до наступного дня, злити сироп, довести його до кипіння, знову залити груші і проварити.
- Процедуру повторити на 3-й день, додавши цедру лимона, мигдаль і гвоздику, закрити варення в банках.
Повидло з груш на зиму
Час приготування:
- 2 години
Інгредієнти:
- 1 кг груш
- 600 г цукру
Спосіб приготування:
- Груші помити, розрізати на четвертинки і видалити серцевини.
- Поставити на середній вогонь, помішуючи уварювати до м'якості, 15-20 хвилин.
- Остудити і перетерти через сито.
- Додати цукор і перемішати.
- Варити на повільному вогні 20-25 хвилин, помішуючи.
- Розкласти по банках і закупорити.
- Накрити пледом і дати охолонути.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, що можна приготувати з груш. "Сьогодні" також ділилися рецептом заливного пирога з грушами.