Борщ – одна з найвідоміших страв української кухні . Головним інгредієнтом борщу є буряк, який надає йому інтенсивний червоний колір. Інші традиційні продукти – картопля, морква, капуста, цибуля і м'ясо. Щоб зробити борщ ароматніше, ми радимо додати трохи чорносливу.
Борщ з м'ясом і чорносливом
Час приготування:
- 3 години
Калорійність:
- 91 ккал на 100 г
Складові:
- 400 г яловичини на кістці
- 1 склянка квасолі
- 1 буряк
- 2 шт. ріпчастої цибулі
- 1 морква
- 1 жменя чорносливу
- 1 головка часнику
- Спеції (хмелі-сунелі, кумін, перець чорний)
- Сіль
- 1 склянка томатного соку
- 1/2 качана молодої капусти
- Соняшникова олія – для смаження
Спосіб приготування:
- М'ясо відварювати протягом 40 хвилин, потім додати квасолю і варити ще 40 хвилин.
- Одну очищену цибулину і очищений буряк цілими покласти в каструлю з м'ясом і варити до готовності буряка.
- Другу цибулину почистити, нарізати і обсмажувати на соняшниковій олії 5 хвилин. Морквину натерти на крупній тертці і обсмажувати разом з цибулею ще 5 хвилин.
- Дістати буряк, цибулю і м'ясо з бульйону. Буряк нарізати соломкою і додати до цибулі з морквою. Потім влити сюди ж томатний сік і тушкувати 10 хвилин. Перекласти в каструлю.
- Нашаткувати капусту, чорнослив нарізати шматочками, додати в борщ разом з цілими зубчиками часнику.
- Варити на невеликому вогні 5-15 хвилин.
- Подавати борщ зі сметаною і чорним хлібом.
Корисна порада
У засмажку можна додати один нарізаний болгарський перець.
Дивіться відео, як осучаснити традиційний борщ:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як зварити пісний борщ з грибами . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом борщу з м'ясом в мультиварці .