Паска – один з головних атрибутів Великодня . ЇЇ можна спекти самостійно або купити. Причому, в магазинах продають як вже прикрашені паски, так і прості, які можна декорувати самостійно.
Вибір для декору дуже різноманітний, а ті, хто проти магазинних прикрас, використовують підручні: це горіхи, сухофрукти та насіння. Харчовий технолог Олена Сидоренко рекомендує вибирати саме такий, натуральний декор. А якщо все ж віддасте перевагу штучному, використовуйте його в невеликій кількості. Кращий варіант – дрібна посипка, а ось цукрові фігурки і квіточки вживати в їжу не варто.
Коли ви купуєте таку посипку, звертайте увагу на склад. Штучних барвників повинно бути якомога менше, не більше двох. Також контролюйте, скільки такої посипки з'їдять ваші діти. Надмірна кількість – більше 100 грамів – може викликати алергію.
Крім кондитерської посипки, для декору пасхальної випічки можна використовувати сублімовані ягоди, сушені троянди, мигдальні пелюстки, безе, шоколадну або фісташкову крихту. Паски також прикрашають маршмеллоу: жувальний зефір прикріплюють на верхівку або роблять з нього мастику.
Подавати святкову випічку слід на великій тарілці, на якій по периметру можна викласти розфарбовані яйця.
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як зберегти паски м'якими і смачними . Крім цього, ми ділилися рецептами глазурі для пасок .