Меню на Новий рік – справа складна і копітка, адже потрібно вписатися в бюджет і задовольнити смаки сім'ї. Та ще й витратити кілька годин біля плити. Що дешевше і зручніше – готувати самостійно або замовити – далі в матеріалі.
Альтернативне меню на Новий рік: кулінарія в допомогу
Киянка Яна Меньшова щорічно з сім'єю готує страви на Новий рік. Але на ці свята плани змінилися, адже жінка 30 і 31 грудня працюватиме і часу на приготування зовсім не буде.
Киянка вирішила не стояти біля плити, а відправитися до відділу кулінарії в найближчий супермаркет. Купивши там олів'є, оселедець під шубою, картоплю, запечену курку, закуски і десерт, вона витратила 325 гривень. Залишилося докупити сік дітям і шампанське дорослим.
Альтернативне меню на Новий рік: кейтерингові компанії вам допоможуть
Готові страви можна замовити прямо додому. Такі послуги пропонують кейтерингові компанії. Ціни тут вище, ніж у страв з супермаркету і залежать від кількості порцій і побажань. Стартують вони від 250 до 600 гривень на людину.
За словами директора кейтерингової компанії Валентини Ульріх, меню за 250 гривень з людини йде за 850 грамів їжі.
"До нашого меню входить: олів'є, "шубка", ковбаски, картопля з моцарелою, скумбрія запечена в сирі і дуже смачні тортики", – каже Вікторія.
Тому, якщо не хочеться витрачати новорічний вечір на приготування, можна вибрати альтернативу на свій смак і гаманець.
Раніше ми розповідали, як влаштувати вдома нерадянське застілля: альтернативне меню на Новий рік-2021.