Приготування шурпи на багатті – тривалий, але нескладний процес. Зазвичай це східне блюдо готують з баранини, проте є рецепти з яловичиною, свининою і птицею.
Характерна риса шурпи – інгредієнти для неї ріжуть досить великими шматками. З овочів частіше за все використовують картоплю, моркву і цибулю. Зелень і прянощі варіюються залежно від регіону, проте практично скрізь до складу входять петрушка, кріп і коріандр.
Шурпа зі свининою на багатті
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 97 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1,5 кг свинини
- 500 г картоплі
- 150 г моркви
- 1-2 шт. болгарського перцю
- 1-2 помідори
- 1 цибулина
- 8 зубчиків часнику
- 50 г кропу
- 50 г петрушки
- 5 г коріандру
- Сіль за смаком
- 2 л води
Спосіб приготування:
- Свинину помити і зрізати зайвий жир. М'якоть нарізати на порційні шматки.
- Жир, зрізаний з м'яса, подрібнити. Поставити казан на вогонь, викласти на дно жир і розтопити до прозорості. Додати в казан м'ясо і обсмажити до золотистого кольору без додавання олії.
- Цибулю, моркву, болгарський перець, помідори, цибулю, картоплю і часник почистити і помити.
- Моркву і цибулю нарізати великими шматками. Цибулю і болгарський перець нарізати кубиками, а часник подрібнити. Помідори нарізати кубиками або соломкою.
- Спочатку до обсмаженого до золотистої скоринки м'яса додати моркву, добре перемішати і трохи обсмажити. Всипати цибулю, помішуючи, готувати до прозорості.
- Додати часник і сіль, коріандр подрібнити і висипати до м'яса і овочів. Потім додати болгарський перець.
- Після додавання перцю перемішати, смажити 5 хвилин і додати картоплю. Потім всипати помідори і добре перемішати.
- Залити овочі окропом, трохи посолити, накрити кришкою і варити півтори години.
- За 15 до готовності додати подрібнену зелень. Доварити і подавати шурпу до столу в гарячому вигляді.
МОЗ закликає: за перших симптомів респіраторних захворювань обов'язково зателефонуйте до сімейного лікаря. Залишайтеся вдома! Самоізоляція – найдієвіший спосіб убезпечитися від інфікування.
Дивіться відео, як приготувати плов на вогні:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати бограч на багатті. Сьогодні.Lifestyle також писали, як смачно запекти овочі на багатті.