Смажена риба з помідорами, часником, спеціями і зеленню – ідеальна вечеря для буднього дня. Ця страва готується в одному посуді, вимагає мінімум зусиль і виходить дуже смачною.
Хек з гарніром з помідорів
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 73 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4 філе хека
- 3 ст.л. оливкової олії
- 200 г помідорів чері
- 3 зубчики часнику
- 1 ст.л. оцту
- 1 ст.л. цукру
- 50 г вершкового масла
- Зелена цибуля та інша зелень на ваш вибір
- Кориця
Спосіб приготування:
- Налийте в сковороду оливкову олію.
- Філе хека натріть сіллю і перцем, викладіть в холодну сковороду.
- Розламайте паличку кориці на чотири частини, додайте в сковороду. Увімкніть плиту. Спочатку на мінімальний вогонь, потім поступово збільшіть нагрів.
- Розріжте очищені зубчики часнику навпіл, додайте в сковороду.
- Зелень дрібно порубайте.
- Переверніть рибу і обсмажте з іншого боку. Перекладіть її на тарілку.
- Приберіть з сковорідки все, крім часнику. Додайте цілі помідори чері, оцет і цукор. Швидко обсмажте.
- Додайте зелень і вершкове масло.
Як подавати страву
Подавайте рибу разом з гарніром з помідорів.
Більш детально – дивіться в сюжеті:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом риби у вершково-гірчичному соусі, а також писали, як приготувати грецький рибний суп.