Колись капуста броколі була диким середземноморським овочем. Протягом століть в різних країнах з неї вивели кілька різних видів. Броколі містить багато вітаміну С, корисного для нашої шкіри, ясен та імунної системи. Аскорбінова кислота також захищає від застуди та грипу, а дехто каже, що і від раку. Крім цього, броколі містить багато харчових волокон і вітамін К, корисний для здоров'я крові і кісток.
Для приготування багатьох страв підходить заморожена броколі, але для запікання в духовці ми рекомендуємо взяти свіжу, з пружними стеблами і суцвіттями. Пожовклі ділянки і мляві листочки – вірна ознака того, що броколі починає псуватися.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Ми також радимо тримати запечену броколі в холодильнику не більше одного або двох днів. Незважаючи на те, що капуста не зіпсується, її смак при більш тривалому зберіганні значно погіршиться.
Броколі в духовці за 15 хвилин
Складові:
- 1 качан броколі
- 1 ст. л. оливкової олії
- 1/4 ч.л. солі
- 1/4 ч.л. пластівців червоного перцю
- 1/4 ч.л. чорного меленого перцю
- 1 шматок сиру пармезану
Рецепт приготування:
- Помийте броколі і розділіть її на суцвіття за допомогою гострого ножа.
- Перемішайте броколі з оливковою олією, пластівцями червоного перцю, сіллю і чорним меленим перцем на деку.
- Поставте в духовку і запікайте 15 хвилин при температурі 220 С. Цей метод найкраще працює зі свіжими овочами – заморожену броколі бажано готувати на пару.
- Коли броколі запечеться, посипте суцвіття жменькою тертого пармезану. Якщо ви не є шанувальником цього сиру, броколі можна заправити лимонним соком, соєвим соусом або хумусом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати рулетики з курки з броколі. Сайт "Сегодня" також ділився рецептом крем-супу з броколі.