Плодово-ягідне морозиво – улюблений десерт багатьох дітей і дорослих. Таке ласощі можна вживати цілий рік. Влітку – для освіжаючого ефекту, а взимку – щоб спробувати ягід і наситити організм вітамінами і елементами, яких так не вистачає в холодну пору року.
Історія плодово-ягідного морозива
Перші спогади про фруктовому морозиві з'явилися ще 3000 років до нашої ери в Китаї. Багаті китайці ласували снігом і льодом, змішаним з шматочками апельсинів, лимонів і зернятками гранатів. Китайський імператор Тангу навіть придумав свій власний рецепт приготування сумішей з льоду і молока. Рецепти і способи зберігання трималися в таємниці, і були розсекречені лише в XI столітті до нашої ери в книзі "Ши цзин" – канонічному збірнику давніх пісень.
Як вибрати якісне плодово-ягідне морозиво
На думку експертів, плодово-ягідне – найбезпечніше морозиво . Це фруктовий лід, заморожений сік і сорбет. Воно менш калорійне, ніж вершкове, і відрізняється лише за складом ягід і фруктів.
- Як же визначити якісне морозиво? По-перше, зверніть увагу на упаковку. Морозиво всередині повинно мати яскраво виражену форму.
- Якщо в інгредієнтах вказаний тільки сік – можна сміливо купувати.
- Слід подивитися і на термін придатності: чим він менший, тим корисніше і якісніше морозиво. Зазвичай холодний десерт зберігається 10-12 місяців.
- Запах якісного плодово-ягідного морозива не повинен бути занадто концентрованим, а колір – занадто яскравим.
- Щоб визначити натуральність барвників, проведіть термодослід: залийте морозиво гарячою водою. Колір і консистенція повинні бути однорідним.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати диняче морозиво в формочках . "Сьогодні" також ділилися рецептом морозива з банана і шоколаду .